Vervoersmanagement

Ruyven Reist Slim
Ruyven is met de auto uitstekend bereikbaar door haar ligging aan de A13 en de N470 en via het openbaar vervoer bereikbaar met buslijn 37 van Veolia.

 

Gratis E-Bikes op de zaak !
In uw organisatie zijn er vast medewerkers die elke dag met de auto naar het werk komen, maar best 1 of 2 keer per week anders willen reizen. De E-bike is vaak een prima alternatief: daar leg je heel makkelijk grotere woon-werkafstanden mee af. Om te ontdekken of de e-bike wat is voor uw medewerkers kunt u meedoen aan het project “E-bikes op de zaak”. We kijken dan met u naar de kansen die u heeft om fietsen te stimuleren met beleid: wat kan er wel en niet fiscaal? We kunnen helpen bij het opstellen van een degelijk fietsplan voor de zaak. Maar u kunt medewerkers ook de kans geven om een E-bike gratis uit te proberen.

Aanmelden of meer weten? Neem contact op met Tobias van den Briel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Meer informatie vindt u in de flyer»Een goede bereikbaarheid van het bedrijvenpark en omgeving is een must!

De Coöperatie Bedrijvenpark Ruyven is convenantpartner van Bereikbaar Haaglanden en enthousiasmeert de werkgevers op het bedrijvenpark mee te denken bij de uitdagingen van een bereikbare en leefbare regio.  Gezamenlijk nemen we de verantwoordelijkheid om de files rondom het bedrijvenpark Ruyven terug te dringen. Tevens werken we aan een vermindering van de CO²-uitstoot. Dit alles vindt plaats onder de noemer ‘Ruyven Reist Slim’.

DSC 0055Om samen aan de slag te gaan heeft de Coöperatie het convenant Ruyven Reist Slim opgesteld. 

De gezamenlijke ambitie is bij te dragen aan het verminderen van de files. Minder files in de regio van Delfgauw is niet alleen prettig voor reizigers, het is ook heel goed voor de economie en de leefbaarheid van het bedrijvenpark en de stad.
Ruyven Reist Slim acties

Ruyven Reist Slim Convenant!Spreek je als werkgever uit je in te zetten voor mobiliteitsmanagement en wordt ook onze convenantpartner. Lees verder

In het convenant kan elke werkgever aangeven welke specifieke mobiliteitsmaatregelen haalbaar zijn waarop ingezet kan worden.

actieve werkgeversDe eerste Ruyven Reist Slim convenantpartners:

-      DC Albert Heijn Pijnacker
-      Fostair
-      IHC Handling Systems
-      Karwei Delfgauw
-      Mastermate Delfgauw
-      RPP
-      ZF Services Nederland B.V.

 

Ruyven Reist Slim Voucher

De eerste 10 werkgevers kunnen gebruik maken van de nieuwe Ruyven Reist Slim Voucherter waarde van € 450,=! Met concreet advies van Vipre kan de werkgever slimme reiskeuzes faciliteren voor de medewerkers en de eigen mobiliteitsregelingen en vergoedingsstructuur goed onder de loep nemen. Welke werkgeversregelingen zijn er speciaal beschikbaar voor tweewielers? Wat valt wel en wat valt straks niet meer onder de werkkostenregeling? Welke nieuwe slimme oplossingen zijn er? Stel u op de hoogte van de fiscale tips & tricks! 


Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Vipre, telefoon: 010 - 283 95 67 

 

- Ruyven Reist Slim Opstapdag & ondertekening Ruyven Reist Slim convenant 26 mei 2014
Voor het verslag en fotoimpressie: lees verder»
Werknemers probeerden op deze dag de nieuwste fietsen, e-bikes en e-scooters uit!
De eerste 7 werkgevers ondertekenden onder het toeziend oog van wethouder José van Egmond (gemeente Pijnacker-Nootdorp) en Willem benschop (voorzitter stuurgroep Beter Benutten) het convenant.
Ruyven Reist Slim Opstapdag: poster»

Verslag Masterclass mobiliteit 13 mei 2014: lees verder»

Werkgevers en HR-managers stelden zich op de hoogte van werkgeversregelingen, slimme oplossingen en mogelijke subsidies.

Onze partners en interessante links:

sQoot: voor lease mogelijkheden en aanvullende informatie over e-scooters & e-bikes
Contactpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Eugène Vroonland
M. +31 (0)6 10 632 590
www.sqoot.nl

Bike Totaal Wijtman; speciale Ruyven korting bij aanschaf van e-bike en/of fiets
Contactpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Arthur Wijtman
T: 015-257 82 31
www.wijtman.nl

 

Praktische tips, leuke acties en subisidiemogelijkheden:
- Blogartikel 3PM: De Fiets is het nieuwe statussymbool
- De Fietsersbond heeft voor fietsen naar het werk speciaal de volgende website gelanceerd: www.fietsennaarhetwerk.nl. Check dan vooral de fietscalculator.
- Actie ‘Ga toch fietsen!’ 
- www.opdefietswerktbeter.nl
- aanschaf elektrische scooters met subsidie: Haaglanden rijdt schoon voorwaarden subsidieregeling
- Digitale fietsrouteplanner Zuid-Holland
- Fiets naar je werkdag 22 mei 2014 en zet alvast in je agenda: 28 mei 2015


Voorzitter Ruyven geeft goede voorbeeld op e-scooter
 

DSC 0458Van 10 tot en met 16 april 17 gaat Gregory Foster, voorzitter van de Coöperatie, de elektrische scooter uitproberen! Gregory is deelnemer aan de scootafette een project om werkgevers kennis te laten maken met de scooter als alternatief voor de auto. De overdracht van de scooter is het startsein van ‘Ruyven Reist Slim’! Werkgevers op het bedrijventerrein gaan aan de slag om de eerste mobiliteitsmaatregelen vorm te geven! Lees verder


Werkseminar Ruyven Bereikbaar!

Dinsdag 11 februari was een goede bijeenkomst met de koplopers op Ruyven! In samenwerking met Mobiliteitsmakelaar Haaglanden en Vipre, werkgevers en HR-managers, overheid en mobiliteitspecialisten een praktisch plan van aanpak opgetuigd.
De eerste vervolgstappen om slimmer te reizen en te werken worden gezet!
Samen aan de slag om het woon-werkverkeer voor medewerkers verder te optimaliseren.

Seminar niet kunnen bijwonen? 

- Check de highlights uit deze rapportage en het programma van het werkseminar: hier!
- Download hier de volledige rapportage.
Presentatie bereikbaarheidsrapportage Vipre
- Lees hier het verslag van dit werkseminar!


Tijdens Nuclear Security Summit ernstige verkeerhinder Den Haag en Randstad

Op 24 en 25 maart 2014 vindt de Nuclear Security Summit (NSS) plaats. De verkeers- en

veiligheidsmaatregelen hebben grote invloed op de bereikbaarheid van Den Haag en de Randstad.

Het verkeer tussen Amsterdam, Den Haag en Rotterdam moet rekening houden met ernstige hinder.

Door afsluiting van wegen is er kans op lange files op snelwegen.

Het dringende advies is ‘laat de auto staan!’.

Check de nieuwsbrief met de briefing over de verkeershinder: lees verder»

Actuele (detail) informatie over de bereikbaarheid: http://www.vananaarbeter.nl/voorbereidopweg/nss/

 

Tijdelijke oplossing werkt!

Sinds eind 2013 heeft de provincie Zuid-Holland het verkeersregelsysteem ter hoogte van de N470 rotonde volledig geautomatiseerd. Daardoor kan tijdens de avondspits het verkeer weer beter van het bedrijvenpark Ruyven afstromen.
Maar, de afspraak is dat we als ondernemers op Ruyven naast een financiële bijdrage vanuit de Coöperatie óók meewerken aan de terugdringing van het autogebruik. Zeker met de grote infrastructurele werkzaamheden voor de boeg, de files op de A13 en de N470 die steeds populairder wordt geldt: elke auto minder in de spit telt!

Graag wijzen we u ook op onze nieuwste communicatietool op het gebied van bereikbaarheid : de Ruyven Facebook pagina!

Ruyven is deelnemer convenant Bereikbaar Haaglanden

Sinds 27 juni heeft de Coöperatie Bedrijvenpark Ruyven het convenant Bereikbaar Haaglanden ondertekend tijdens het werkgeversontbijt in het Westland. Dit convenant is een samenwerking van VNO-NCW West, Stadsgewest Haaglanden, Provincie Zuid-Holland, Kamer van Koophandel den Haag en Stichting Om Den Haag. Als Coöperatie willen we slim samenwerken om de bereikbaarheid en leefbaarheid in en rondom Ruyven te optimaliseren.
Doe uw voordeel met de kennis die reeds door andere werkgevers is opgedaan, leer van de good practices en neem deel aan de interessante themabijeenkomsten in 2013.
Download: convenant Bereikbaar Haaglanden

vervoer1Fotobijschrift:

Bestuurslid Joke Brons samen met de medeondertekenaars van Rijkswaterstaat en de firma Van der Waal en Partners.


Samen aan de slag voor een beter bereikbaar Ruyven!

Verkeer van het bedrijvenpark Ruyven in Delfgauw kon tijdens de avondspits de N470 moeilijk bereiken met wachttijden van een half uur tot gevolg. Om die reden staat vanaf medio februari 2013 op werkdagen van 16:00 uur tot 19:00 uur tussen het Kruithuisplein en de rotonde Ruyven een verkeerslicht dat wordt bediend door een verkeersregelaar. Zo kan het verkeer vanaf Laan van Ruyven makkelijker de rotonde op rijden. In deze unieke pilot werkt de provincie Zuid-Holland samen met vertegenwoordigers van bedrijvenpark Ruyven. Het bedrijvenpark levert een financiële bijdrage aan de verkeersmaatregelen. De bedrijven gaan mobiliteitsmanagement toepassen om het verkeersaanbod tijdens de spits te verminderen. Bij de ondertekening van de overeenkomst op 23 april 2013 zijn de eerste resultaten van de pilot gedeeld en is de pilot verlengd tot en met 28 juni 2013!

dsc 3142dsc 3120


Voordelen voor ondernemers met de MKB mobiliteitsvouchers!

Ondernemers op Ruyven gaan zelf ook aan de slag met slimme maatregelen om zoveel mogelijk medewerkers de spitstijden te laten mijden. Een aantal ondernemers werkt al met flexibele werktijden, stimuleert fiets gebruik of is aan de slag gegaan met ‘het Nieuwe Werken’.

Elke auto minder in de spits, helpt! Slim werken en slim reizen, gewoon doen!

Bent u een werkgever en heeft u 25 tot maximaal 250 medewerkers? Dan kunt u gratis laten onderzoeken hoe uw medewerkers slimmer kunnen reizen en werken. U kunt hiervoor een kleine mobiliteitsvoucher aanvragen. Met deze voucher betaalt u een adviseur die een mobiliteitsscan maakt. Een aanvraag voor een voucher moet uiterlijk 15 oktober 2013 bij Agentschap NLontvangen zijn. Op Ruyven adviseert de firma Vipre werkgevers op het gebied van vervoermanagement.

De eerste voucher bedraagt €1500,-- en hiermee kan een scan worden bekostigd die (anoniem) inzicht geeft in het reisgedrag van medewerkers. Op basis daarvan kan een bereikbaarheidsprofiel en een advies worden uitgebracht.

De tweede voucher kent een maximaal bedrag €4500,-- (op voorwaarde dat de werkgever zelf €1500,-- bijdraagt). Met de tweede voucher kunnen pilots met concrete maatregelen uit het advies worden uitgevoerd. 

 

Aan de slag met mobiliteit, neem contact op! 
Neem voor meer informatie over de MKB-mobiliteitsvouchers direct contact op met 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Vipre, telefoon: 010 - 283 95 67

Bedrijven die minder dan 25 of meer dan 250 medewerkers in dienst hebben, kunnen rechtstreeks contact opnemen met Astrid Homan, Mobiliteitsmakelaar Haaglanden: 06 - 40 06 14 61 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Subsidiemogelijkheden en tips rondom mobiliteit! 

Beter Benutten Haaglanden

Bereikbaar Haaglanden

Informatie MKB-voucher

Mobiliteitskrant: terugblik op behaalde resultaten afgelopen 4 jaar


Beter Benutten

Dit project is onderdeel van het programma Beter Benutten Haaglanden. Doel is een bereikbare regio door een efficiënt gebruik van wegen en het OV- en fietsnetwerk. Een pakket aan maatregelen waar Rijk, de regio en het bedrijfsleven samen aan werken moet ervoor zorgen dat in 2014 de files met 20% zijn gedaald. Door het verbeteren van de wegen, het zorgen voor prima fietsvoorzieningen en het OV nog beter te maken, wordt het werknemers gemakkelijker gemaakt om op andere tijden te reizen, de fiets te nemen of het OV te gebruiken. Dit levert niet alleen een beter bereikbare regio op, maar zo is er ook aandacht voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en vitaliteit van de medewerkers. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Stadsgewest Haaglanden, de Haaglanden-gemeenten, de provincie Zuid-Holland, en VNO-NCW West investeren gezamenlijk 158 miljoen euro in Beter Benutten Haaglanden. Alle maatregelen worden in de periode 2012- 2014 uitgevoerd.

Samen aan de slag voor een beter bereikbaar Ruyven!